Oferta Gospodarstwa Ekologicznego


W gospodarstwie o powierzchni 7,96 ha hodowane są konie, krowy, drób (w dużej ilości kury zielononóżki), a obornik od nich wykorzystywany jest jako nawóz naturalny. Na 1 ha uprawiane są warzywa (głównie marchew cebula, pietruszka, itp.), około 0,8 ha zajmuje uprawa ziemniaków, 1,5 ha roślin motylkowych z trawami. Resztę upraw stanowią zboża przeznaczane na paszę.

Może tymi metodami nie produkuje się najpiękniejszych i najdorodniejszych warzyw ale mają one doskonałe walory smakowe i zdrowotne co doceniają klienci, a warzywa doskonale się przechowują, dzięki czemu są dostępne w sprzedaży przez cały rok.

    Całorocznie dostępne warzywa:


  • ziemniaki
  • marchew
  • cebula
  • pietruszka
  • burak ćwikłowy
  • seler
  • por
  • czosnek
  • kapusta biała
  • kapusta czerwona
  • kapusta włoska
  • kapusta pekińska
  • dynia hokkaido





    Warzywa i owoce sezonowe:


  • papryka
  • pomidor
  • ogórek
  • szpinak
  • sałata
  • rzodkiewka
  • szpinak
  • koper
  • aronia
  • truskawka
  • kalafior
  • brokuł
  • patison
  • arbuz
  • fasola szparagowa
  • groch
  • jabłka

    Posiadamy również w sprzedaży:


  • ogórki kiszone
  • kapusta kiszona
  • jaja od kur zielononóżek kuropatwianych